Scanlex

3D solutions

Shapie logo blaauw 512


Shapie is het merk label van Scanlex.

Shapie is de naam voor het 3D scannen en het printen van 3D beeldjes van de gescande personen, een 3D Selfie.
Het scannen van mensen gebeurt met een Scanmen scan pylon, een "pilaar" met een aantal sensoren, een draaiplateau en 3D software. Het scannen van een persoon gebeurt snel, in 30 seconden. Deze scan oplossing is een ontwikkeling van Scanlex.
De scans worden met een eigen full color printer tot beeldjes verwerkt. Deze Projet 660Pro is de referentie voor 3D kleuren printen. De beeldjes zijn normaliter binnen 10 werkdagen gereed.

Veel gestelde vragen
 
Is het een natuurgetrouwe weergave van jezelf?
Shapie doet zijn best om zo'n gelijkend mogelijk beeldje te maken. Het uiteindelijke resultaat is afhankelijk van een aantal factoren. Door hier van te voren rekening mee te houden, wordt het eindresultaat positief beïnvloed.
 
Kleding
Kleuren en motieven maken het 3D beeldje levendig. Effen zwart en wit is lastig om goed te scannen. Reflecterende materialen worden niet goed gescand.
 
 
Haar, baarden en snorren
Kort haar wordt wel gescand, maar kan niet echt geprint worden. Het haar zal dan redelijk “plat” uitzien, waarbij de kleur wel wordt weergegeven. Dit geldt ook voor het printen van baarden en snorren. (zie de voorbeelden)
 
 
Houding
Een scanner kan niet om een “hoekje kijken”. Ruimtes tussen armen en benen zijn daarom moeilijk te scannen. Kleine details zijn bij het printen breekbaar.
Door hier rekening mee te houden bij het kiezen van een goede houding voor de opname, worden deze beperkingen voorkomen. Shapie adviseert u bij de opname hoe u de meest optimale houding heeft voor een prima eind resultaat.
 
Bril
Zoals hierboven gezegd, het is moeilijk is om kleine details te printen. Dat geldt zeker voor een bril.  De glazen van een bril reflecteren daarnaast ook te veel bij het maken van de scan.
 
Kan ik met meerdere mensen tegelijk gescand worden?
U kunt maximaal met 2 personen tegelijk gescand worden. Dit is afhankelijk van het gewicht wat het draaiplateau aan kan. Als u met meerdere personen komt, kunt u natuurlijk de beeldjes naast elkaar zetten.
 
Hoelang duurt de scan?
Het maken van de scan duurt ongeveer 30 seconden.

Hoe groot is het beeldje?
Shapie print de beeldjes met een schaal van 1 op 15.
Een persoon van 1 meter 80 geeft een beeldje van 12 cm.
De details zijn dan goed te zien.

 
Wat kost het maken van een full color beeldje?
Het scannen, digital bewerken, printen en chemisch behandelen kost 85,00 euro. (schaal 1:15) Een extra 3D print van dezelfde opname kost 50,00 euro.

Is de prijs anders als er meerdere personen gescand en geprint worden?
Het totale proces van scannen, digitaal bewerken, printen en nabehandelen is voor elk beeldje hetzelfde.
De prijs per 3D beeldje blijft daarom gelijk, ook als u meerdere personen laat scannen en printen

Kan er op locatie gescand worden?
Shapie komt naar u toe. Er zullen dan wel minimaal 8 scans berekend worden. De kilometervergoeding bedraagt 0,39 euro en reistijd 36,30 per uur.
 
Betaling
Nadat de 3D scan is gemaakt en door u goed is bevonden, volgt de betaling.
Aansluitend wordt het beeldje in behandeling genomen.
 
Hoelang duurt het voordat ik mijn beeldje heb?
Het gescande 3D model moet eerst digitaal bewerkt worden voor het geprint wordt. Het gehele proces van nabewerking en printen duurt normaal 10 werkdagen.


Bestendigheid van de 3D print
Het printmateriaal is van gips met daarop de diverse kleuren inkt. Het beeldje wordt na het printen chemisch behandeld om het sterker en de kleuren levendiger te maken. Het is wel kwetsbaar. Het 3Dbeeldje kan niet tegen water. Langdurige blootstelling aan zonlicht moet zoveel mogelijk worden voorkomen om vervaging van de kleuren tegen te gaan.

 


Laura